Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten Bijgewerkt: 26 nov 2025
Leestijd: 3 minuten

Zo maak je de makkelijke kersenvlaai à la Rob uit B&B Vol Liefde

In B&B Vol Liefde verovert kandidaat Rob niet alleen harten met zijn charme, maar ook met zijn taarten. Voor bijna elke date duikt hij de keuken in om te bakken. Wij lieten ons inspireren door zijn relaxte aanpak en maakten een kersenvlaai zonder vlechtwerk of gedoe. Gewoon een knapperige bodem, romige banketbakkersroom en kersen uit blik. Net zo lekker als een vlaai met dak, maar dan veel sneller op tafel.

Een klassieke kersenvlaai kan behoorlijk wat tijd kosten. Het deeg moet rusten, de kersen moeten goed uitlekken en dan is er nog dat vlechtwerk bovenop. Prachtig, maar ook een tikkie stressvol als je gewoon iets lekkers wilt serveren zonder gedoe. Deze open versie slaat al die stappen over, terwijl de smaak net zo feestelijk blijft.

Het geheim van een makkelijke kersenvlaai

Het geheim zit ’m in slim gemak. Kersen uit blik in plaats van verse, een simpel deeg dat je zo in elkaar draait en een snelle banketbakkersroom die de taart luxe en romig maakt. Alles bij elkaar maak je binnen no-time een dessert dat eruitziet alsof je er veel meer werk in hebt gestoken dan je eigenlijk hebt gedaan.

En het mooiste? Deze taart werkt altijd. Of je hem nu serveert na een etentje, op een verjaardag of gewoon als zondagse traktatie voor jezelf. Het is het soort recept dat je één keer maakt en daarna standaard in je repertoire houdt.

Dít is de populaire Franse bakkerij waar Magda uit B&B Vol Liefde zo lang voor in de rij stond

kersenvlaai / kersen vlaai
Melvin Sturm voor Culy

Zo maak je deze simpele kersen vlaai

  1. Doe de bloem, gist, boter, 20 gram suiker, 1 ei en de melk in een mengkom. Mix 4 minuten op de laagste stand met deeghaken (of langer met je handen) tot er een samenhangend deeg ontstaat. Voeg daarna het zout toe en mix nog 2 minuten op stand 2.
  2. Vorm een bol van het deeg. Leg de bol in een kom en dek af met een natte theedoek. Laat minstens 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Maak ondertussen de gele room. Breng 250 ml melk met het vanillearoma aan de kook. Klop ondertussen in een kom de rest van de melk, suiker, eidooiers en maïzena tot een glad mengsel.
  4. Giet al roerend de helft van de hete melk bij het suikermengsel, roer goed door en giet terug in de pan. Breng al roerend aan de kook tot de room indikt. Laat 1-2 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Giet in een lage schaal, dek direct af met plasticfolie en zet kort in de vriezer. Klop voor gebruik kort door tot een gladde, romige banketbakkersroom.
  6. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg voor de bodem uit tot een ronde plak, iets groter dan je vlaaivorm. Vet de rand van de vorm in met boter en leg de plak in de bakvorm zodat alles bedekt is.
  7. Verdeel de gele room over de bodem en schep daarop de kersen uit blik.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de vlaai in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en versier de kersenvlaai met opgeklopte slagroom.
kersenvlaai / kersen vlaai
Melvin Sturm voor Culy

Meer eten dat we voorbij zagen komen in B&B Vol Liefde:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.