Redactie
Redactie Dessertrecepten 1 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Goddelijke maar gezonde (!) choco craving cake met frambozen

We schreven vorige week al over het superleuke boek Easy Peasy, een kookboek voor ouders en (kleine) kinderen. Vandaag een recept voor de mommy’s-to-be (ook belangrijk!): een goddelijke maar tóch gezonde choco craving cake, gemaakt met raw chocolade en frambozen. En dit recept is natuurlijk net zo lekker als je niet zwanger bent…

Chocolate cravings zijn een bekend fenomeen onder zwangere vrouwen (en niet alleen onder zwangere vrouwen!). Een goed chocorecept mag dan ook echt niet ontbreken. Dit recept komt uit de raw food-keuken. Raw food klinkt voor sommigen wat te extreem. Wij zeggen altijd: kies voor die elementen uit een bepaalde richting die iets voor je doen!

Zo is de raw food-keuken naast creatief vooral heel bewust bezig met de manier waarop je de optimale hoeveelheid voedingsstoffen ook écht binnenkrijgt. Heel belangrijk dus, en niet alleen wanneer je zwanger bent. Nou hoeft voor ons niet meteen alles rauw. Soms is verwarmd eten weer gemakkelijker te verteren en bovendien gewoon comforting, maar we laten ons graag inspireren.

Nadeel is wel dat je er soms ingrediënten voor nodig hebt die niet uitspreekbaar zijn, laat staan dat je weet waar je ze kunt kopen. De meeste van die rare poeders gaan echter wel lang mee en als je eenmaal weet wat je ermee kunt doen, zul je zien hoe vaak je ze gebruikt. Veel ingrediënten kun je vinden bij natuurvoedingswinkels of speciale (online) superfoodwinkels. Deze healthy chocotaart is het in elk geval waard om alles bij elkaar te sprokkelen. En neem gerust een tweede slice. Hoewel… als je dat op kunt, want het is vrij machtig!

easy-peasy

Het recept

Maak eerst de taart. Smelt de rauwe cacaoboter op een lage temperatuur (da’s namelijk het hele ding bij raw). Mix vervolgens de rozijnen, cranberry’s en noten met een blender of in een keukenmachine tot een fijn mengsel.

Mix vervolgens alle ingrediënten in een grote kom, doe het mengsel in een taartvorm en zet het (minimaal een uur) in de koelkast. Je taart blijft vrij plat wat juist perfect is aangezien de taart nogal machtig is!

En dan de topping. Smelt de cacao- en kokosboter op een lage temperatuur. Doe dit samen met het snufje zout, cacao- en mesquitepoeder in een kom en meng het tot een glad mengsel. Giet dit mengsel over de taart en verspreid het evenredig. Leg op de bovenkant al je bioframbozen en zet de taart nog 30 minuten in de koelkast. That’s it. Het moeilijkste is dus eigenlijk het bij elkaar harken van de ingrediënten.

Het boek Easy Peasy is in de boekwinkel en uiteraard via Bol.com te koop voor € 19,95.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.