Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 20 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Madame-Jeanette olie van chefkok London Loy

We kunnen heel veel redenen bedenken om deze Madame-Jeanette olie van chefkok London Loy te maken. Omdat het leuk is om te doen. En simpel. En omdat je er verrukkelijke dingen mee kunt maken, zoals chutney, tantanmen (spicy ramen) en Madame-Jeanette mayonaise. Dat wil je toch?!

Madame Jeanette: dat is die peper waarvan je kapot kunt gaan van de hitte, maar toch door blijft eten. Dat komt omdat ‘ie zo verslavend aromatisch is. En natuurlijk omdat er heel veel geluksstofjes vrijkomen als je heet eet. Lekker eten én tegelijk gelukkig worden: er zijn slechtere tijdverdrijven denkbaar.

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek ‘Mijn recepten’ van chefkok London Loy. Een ontzettend leuk, kleurrijk en creatief boek, met invloeden die reiken van de Bijlmer tot Paramaribo en weer terug. London reikt je met liefde familierecepten van authentiek Surinaamse gerechten aan, maar ook gerechten die helemaal van nu zijn. Denk aan groene wentelteefjes met bakbanaan, zijn moeders’ saotosoep of zijn ‘Suviche’ (Surinaamse ceviche).

Madame Jeanette olie
Bron: Mijn recepten

Madame-Jeanette olie

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan op middelhoog vuur. Halveer de pepers en doe ze bij de zonnebloemolie. Zet zodra de olie tegen de kook aan zit het vuur uit. Laat de pepers ongeveer 1 nacht trekken in de olie.

Schenk de olie met behulp van een trechter in de fles en bewaar op een droge, donkere plek. Passen de pepers er ook nog bij? Lekker doen. Dat ziet er niet alleen leuk uit, de olie krijgt er ook nog meer pit van.

London Loy - Mijn recepten

Mijn recepten – van appeltaart tot saotosoep – van London Loy (Carrera Culinair) is nú te koop voor € 31,99.

Meer recepten met Madame-Jeanette:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.