Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 26 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Kindermenu: macaroni met ham en broccoli van Mirte (9 jaar)

Het is weer tijd voor een kindermenu! Deze keer bepaalde de 9-jarige Mirte wat er op ons bord kwam. Het werd een romige macaroni met hamblokjes en broccoli, precies zoals Mirte ‘t graag heeft. Eigenlijk een soort mac ‘n cheese met broccoli.

We snappen wel waarom Mirte dit gerecht zo graag eet. Wie vindt macaroni met ham nou niet lekker?

Daarbij kun je voor dit gerecht ook heel goed de hulp van de kinderen inschakelen. De broccoli in roosjes breken, de kaas raspen, regelmatig met een houten lepel in de pan roeren… Hier doen de kinderen het werk!

> Liever een grotemensenversie van mac ‘n cheese? Probeer Jamie Oliver’s mac ‘n cheese met groente

Macaroni met ham en broccoli
Bron: Mirte Roelants voor Culy

Zo maakte Culy de macaroni van Mirte

Kook eerst de broccoliroosjes gedurende een paar minuten tot ze gaar zijn en giet af. Zet apart.

Verhit een grote pan op het vuur en fruit er in de grote klont boter de fijngesnipperde ui en een teentje knoflook in aan. Kruid af met een flinke snuf zout en peper.

Voeg er zodra ze glazig zijn de stukjes ham aan toe en laat nog even meebakken.

Breng intussen een volle waterkoker aan de kook.

Voeg de pasta toe aan de pan en bak kort mee. Voeg er nu een beetje van het hete water aan toe en roer tot de pasta het water heeft opgenomen. Herhaal dit proces (risottogewijs) tot de pasta gaargekookt is (ongeveer 10 minuten).

Gebruik de tijd waarin de pasta het water opneemt om de Parmezaanse kaas over de pan te raspen. Blijf goed roeren en zorg dat de macaroni niet aan de pan blijft kleven (wanneer dit gebeurt, voeg er dan wat van het hete water aan toe).

Je merkt vanzelf wanneer de pasta na een tijdje gaar is en wanneer de kaas zich rondom de pasta gebonden heeft tot een smeuïge massa.

Voeg er tot slot zowel een flinke snuf nootmuskaat als de broccoliroosjes aan toe en schep nog een laatste keer goed om.

Serveer in kommen en werk eventueel af met nog wat extra zwarte peper uit de molen.

Macaroni met ham en broccoli
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Doe ook mee!

Heb jij zelf kinderen of nichtjes, neefjes, kleinkinderen of buurkinderen die wel houden van een potje tekenen? Lijkt het je leuk om te zien hoe de Culy-redactie een recept maakt van hun tekening, met een vleugje humor? Stuur dan een foto of scan van de tekening naar [email protected] en zet in de onderwerpregel ‘Culy Kindermenu‘.

Vermeld nog even de naam en leeftijd van de kunstenaar in kwestie. En we vragen in het kort antwoord op de vraag: waarom is dit jouw lievelingsgerecht?

We zijn alle jonge foodies nu al dankbaar.

Meer om te koken met kinderen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.