Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt

Deze maaltijdsalade met nectarines en Burrata is zó klaar en bovendien alles waar je naar verlangt op een warme, zomerse dag. Lekker met radicchio en een simpele dressing met munt en jalapeño.

Je kunt met deze maaltijdsalade met nectarines ook heel goed een beetje freestylen. Kun je bijvoorbeeld geen radicchio vinden? De ietwat bittere blaadjes van rucola doen het ook heel goed. In plaats van jalapeño kun je rode chilipeper gebruiken. En zien de perziken er toevallig nét wat sappiger uit dan de nectarines vandaag? Dan neem je toch lekker perziken…? Zolang je de zon maar op je bord terugziet, dan zit je goed.

Frisse salade met nectarines en Burrata

Maaltijdsalade met nectarines en Burrata

Verwarm de oven voor op 130 graden. Scheur het brood in stukjes en verdeel ze over een bakplaat. Bak ze in ongeveer 10 minuten krokant.

Klop het sap van de citroen met vier eetlepels olijfolie door elkaar. Hak de muntblaadjes fijn en meng ze samen met de jalapeñopeper door de dressing. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.

Scheur de radiccio in grote stukken en verdeel ze over de borden. Verdeel de croutons en de stukjes nectarine erover. Scheur de burrata in stukken en drapeer op het bord. Maak de maaltijdsalade met nectarines af met de dressing, wat extra olijfolie en peper en zout.

Vegetarische maaltijdsalade met nectarines voor een lekker en simpel weekmenu in week 32
Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.