Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Loaded veggie nachos met zelfgemaakte tortillachips

Deze loaded veggie nachos zijn een maaltijd op zich of lekker weg te happen als gezonde snack. En wat een briljante uitvinding trouwens: door flink veel veggies toe te voegen aan de nachos, worden ze een stuk gezonder. Zo kom je wel aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente!

Voor deze nachos trek je geen zak tortillachips open, maar maak je ze zelf, van de Paprika & Chili tortilla’s van No Fairytales. Da’s extra veel groente dus! De frisse dressing van avocado, yoghurt en limoen maakt deze loaded veggie nachos helemaal af. Zie daar maar eens van af te blijven…

Ook interessant: Parakeet in Amsterdam-West is het eerste nachorestaurant van Nederland

Loaded Veggie Nachos
Bron: No Fairytales

Loaded veggie nachos

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de avocado, yoghurt en limoensap en -rasp in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk de tortilla’s stuk voor stuk met zonnebloemolie, leg ze op een stapel en snijd met een goed scherp mes of een pizzasnijder de tortilla’s in driehoekjes. Verdeel de tortilla’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de tortilla’s in 10 minuten goudbruin en knapperig.

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook de tomaten in blokjes van hetzelfde formaat. Verwijder de schil van de rode ui en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de koriander grof.

Haal de tortillachips uit de oven en verplaats ze naar een ovenschaal of mooie serveerschaal. Voeg de zwarte bonen, paprika- en tomatenblokjes en rode uien toe aan de schaal en hussel alles goed door elkaar. Garneer met de avocadodressing en verse koriander.