Culy
Culy Dessertrecepten 19-08-2014

Gezonde cheesecake met bosvruchten

Loopt het water jou ook in de mond bij de gedachte aan een stuk cheesecake? Marlieke van de heerlijke lifestyle blog Cotton and Cream bedacht een recept voor een cheesecake zónder suiker.

“Door het gebruik van een bodem gemaakt van onder andere noten, dadels en havermout, een romige laag van ricotta en een topping van heerlijk vers fruit, heb je in een handomdraai een verantwoorde cheesecake gemaakt, om je vingers bij af te likken!”

Tip: dit recept is voor twee mini cheesecakes. Wil je één grote taart maken (voor 6 personen), neem dan een grote springvorm en neem 3 x de genoemde hoeveelheid uit de boodschappenlijst (behalve bij de vanille, 2 vanillestokjes is wel voldoende).

Maak de taartbodem door alle ingrediënten (zie hiernaast in de boodschappenlijst, op mobiele versie hieronder) in een blender of keukenmachine fijn te malen. Zet dit mengsel even apart. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zwarte vanillezaadjes met een mes uit het stokje.

Maak de room door de ricotta samen de vanillezaadjes, wat citroenrasp en -sap met een mixer smeuïg te kloppen.

Verdeel vervolgens het dadel-noten mengsel over de onderkant van de (ingevette) springvormpjes (of één grote springvorm). Druk het mengsel stevig aan op de bodem. Breng vervolgens een mooi laagje room aan op de bodem en verdeel daar bovenop het fruit.

Zet de vormpjes minimaal 1 uur in de koelkast.

Lees meer heerlijke recepten op Cotton and Cream.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Gezonde cheesecake met bosvruchten
Sluiten