Diner 6 jan 2013 Culy

Leuk filmpje: hoe maak je sambal goreng udang (Indonesische garnalen)

Altijd al willen weten hoe je op z’n Indonesisch pittige garnalen klaarmaakt..? Paul Toorop maakte er een tof filmpje over. Succes!

* Veel van de ingrediënten vind je uiteraard alleen bij de toko.

Schermafbeelding 2012-11-14 om 15.18.36Schermafbeelding 2012-11-14 om 15.18.49

  • 300 gram udang (garnalen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sjalotten
  • 2 lombok
  • 125 gram Peteh bonen
  • 250 gram peultjes
  • 3 centimeter laos (Indonesische gember)
  • 1 stuk sereh (citroengras)
  • 1 theelepel Gula Djawa (palmsuiker)
  • 2 (of meer) theelepels trassi (garnalenpasta)
  • Zout
  • 300 ml kokosmelk
  • 100 ml warm water
Reageer op artikel:
Leuk filmpje: hoe maak je sambal goreng udang (Indonesische garnalen)
Sluiten