Redactie
Redactie Diner 11 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zo maak je zoete aardappelfrietjes

Yummy: zoete aardappelfrietjes. Veel gezonder dan gewone gefrituurde aardappelfriet, én zo lekker!

Was de zoete aardappel(s) en dep deze droog. Je kunt ze schillen, maar het hoeft niet. Snijd er in de breedte plakken van, van ongeveer een centimeter dik. Snijd deze plakken in frieten. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn.

Leg de frieten los van elkaar op een bakplaat. Besprenkel vervolgens 2 eetlepels olijfolie over de frietjes, meer mag altijd en zorgt voor een knapperiger resultaat, maar is helaas niet de gezondste keuze. Hussel alle frietjes goed door elkaar zodat overal wat olijfolie op zit, als het nodig is kan je altijd nog meer toevoegen. Zorg dat de frietjes niet op elkaar liggen.

Zet in een voorverwarmde oven (van 200 graden) en bak ze 30 tot 40 minuutjes (afhankelijk van de sterkte van je oven en de dikte van de frieten). Tussentijds eenmaal omscheppen. En klaar zijn je frieten!

Serveer je heerlijke knapperige frietjes met truffelmayo of barbecuesaus en… genieten maar! Truffelmayo is te koop bij natuurwinkels, Marqt, delicatessenzaken (zoals Oil&Vinegar). Maar onze absolute aanrader is de truffelmayo van Jean Baton!

Stock