Dessertrecepten 22 aug 2011 Culy

Homemade lemon curd

Lemon curd moeilijk om te maken? Helemaal niet, en zeker niet met hulp van de magnetron. Ja, dat lees je goed…

In een magnetronschaal klop je de suiker en de eieren samen tot een zacht mengsel, bijvoorbeeld met een garde. Doe het citroensap, de citroenschil en de gesmolten boter erbij en roer goed door.

Doe in de magnetron op middelhoge stand, steeds een minuutje, goed doorroeren, weer een minuutje, roeren, et cetera. Net zolang totdat het mengsel dik genoeg is om aan de achterkant van een lepeltje te blijven hangen.

Haal het uit de magnetronschaal en giet over in een steriel glazen potje. Het blijft tot drie weken goed in de koelkast. Lekker bij scones!

Lemon curd stock

  • 225 gram witte suiker
  • 3 eieren
  • 250 ml (versgeperste) citroensap
  • De schil van 3 citroenen (heel fijn geraspt)
  • 120 gram boter, gesmolten
  • Magentronschaal
Reageer op artikel:
Homemade lemon curd
Sluiten