Laagjestoetje met frambozen en chocolade

Culy 22 feb 2015 Dessertrecepten

Dit recept is afkomstig van 24Kitchen, maar wij gaven er onze eigen draai aan. Met dezelfde ingrediënten, maar dan een net iets spannender uiterlijk.  

Het fijne aan dit dessert is dat je het uren van tevoren kunt maken. En genieten er ook kinderen van dit toetje? Vervang dan de likeur door sinaasappelsap.

Kijk op de website van 24Kitchen voor het originele recept.

Prak de frambozen met een vork en voeg de drank en het citroensap toe. Meng de suiker erdoor en laat een half uur rusten buiten de koelkast. Klop de slagroom tot het zachte pieken heeft. Voeg de crème fraîche en poedersuiker toe en mix nog even door.

Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en laat afkoelen. Hak grof en meng met de chocoladerasp. Maak nu laagjes met de frambozenpuree en het roommengsel. Top met een laagje van de chocolade.

Frambozentoetje stock

Voor 4 personen

  • 400 gram frambozen
  • 3 eetlepels Grand Marnier, Cointreau of vers sinaasappelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 60 gram suiker
  • 300 ml slagroom
  • 100 ml crème fraîche
  • 30 gram poedersuiker
  • 30 gram geschaafde amandelen
  • Geraspte pure chocolade
  • 4 glazen potjes
Reageer op artikel:
Laagjestoetje met frambozen en chocolade
Sluiten