Culy Homemade: kruidige parelcouscous met tomaat, dadels, pistache en een eitje
Deze kruidige parelcouscous is een gerecht voor liefhebbers van de Arabische keuken. Dat zit ‘m in het zoete van de dadels, maar ook in de harissa, die pittige smaakmaker uit Noord-Afrika. Het perfect gekookte eitje maakt het gerecht af.
Harissa koop je gewoon bij de Albert Heijn, van het merk SOUQ. Hou je van pittig? Ga dan voor de pittige variant. Ook hun rozen- of citroenharissa kun je hier perfect inzetten, lekker!
Laat je trouwens niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, het meeste heb je gewoon in huis. En heb je de volgende dag nog een restje over? Serveer het met een stukje kip.
Kruidige parelcouscous met tomaat, dadels, pistache en een eitje
Verhit de olie op medium vuur en fruit de ui, knoflook, gember en chilipeper aan tot de uien beginnen te zweten. Voeg de koriander-, komijn- en venkelzaadjes toe en bak een paar minuten mee tot de specerijen beginnen te geuren. Toast ook de parelcouscous in de pan. Voeg er nu de bouillon, kerstomaten, de tomatenblokjes en harissa aan toe en laat pruttelen.
Roer er het grof zeezout en de dadels door. Kruid af met wat zwarte peper. Laat op een zacht vuurtje verder koken zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Ontsnapt er te veel vocht? Schenk er dan een beetje water bij. Tip: vul hiervoor je lege blikken kerstomaat met water en voeg dat toe aan de pan, zodat het water nog wat tomatensmaak heeft.
Intussen kook je de eitjes. Breng water aan de kook en kook de eitjes gedurende 6 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Verdeel de parelcouscous over kommen en werk af met de verse krulpeterselie, de geroosterde pistachenootjes en een gehalveerd eitje.