Redactie
Redactie Diner 23 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.

Voor deze rösti hoef je de aardappels niet te schillen. Borstel ze goed af onder stromend water en kook ze in een ruime pan met water of in een met plastic folie afgedekte schaal in de magnetron. Laat de aardappels half gaar worden. Daarna even wachten totdat de aardappels iets zijn afgekoeld. Nu heb je mooi de tijd om de andere groenten te raspen. Schrap de wortel schoon en rasp

deze. Snipper de ui super fijn en pers de knoflook. Snijd de champignons in superkleine stukjes. Pluk de rozemarijn en eventueel andere verse kruiden uit de eigen tuin. Rasp de aardappels en meng de groenten erdoor. Op smaak maken met peper en zout en roer als laatste het ei erdoor heen. Bak kleine bolletjes goud bruin in een koekenpan met een beetje olie. Beetje platdrukken en voorzichtig omdraaien. Snijd of rasp de komkommers fijn en voer hieraan toe: kwark, knoflook en een snufje zout en peper. Meng er fijngesneden bosui door en laat de smaken even op elkaar inwerken zodat je een échte tzaziki krijgt.

Ik heb altijd een bak met slamelange in de koelkast staan. Maak ook een lekkere mix en serveer die met de tzaziki bij de groenterösti. Leg drie koekjes op elkaar, plukje salade erop en een klein beetje vers gemalen peper erover. Heel smakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.