Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 21 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Chinese komkommersalade met pulled oats

Deze Chinese komkommersalade met pulled oats is er eentje voor liefhebbers van Aziatische smaken. Bovendien is ‘t een handig basisrecept dat je er altijd bij kunt nemen: op dagen waarop je een snelle lunch wil, of als uitgangspunt voor een uitgebreider diner. Kleed de salade in dat geval gerust aan met extra lekkers, zoals pinda’s, koriander, sesamzaadjes en extra groenten.

Hoe dat zit met die pulled oats in deze komkommersalade? Dat is natuurlijk die vleesvervanger op basis van haver met de textuur van zacht gegaard rundvlees. Pulled oats ligt al een tijdje in onze supermarkten, dus mocht je ‘m nog niet kennen: leer ‘t product vooral kennen, bijvoorbeeld met dit recept.

komkommersalade met pulled oats
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Chinese komkommersalade met pulled oats

Snijd de uiteindes van de komkommer. Snijd de komkommer doormidden.

Leg de helften met de binnenkant naar beneden op een snijplank. Leg een groot koksmes op de komkommers en sla er met je handpalm op tot de komkommer breekt. Doe dit over de gehele oppervlakte van de komkommer. Snijd de komkommerhelften vervolgens diagonaal in in reepjes van ongeveer 1 cm dik.

Doe de reepjes komkommer in een mengkom en doe er een snuf zout bij. Meng met je handen en laat 20 minuten staan. Giet het overtollige vocht van de komkommers daarna weg.

Doe terwijl de komkommers het zout staan op te nemen de knoflook met de rijstazijn in een mengkom en laat 15 minuten staan. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de knoflook wat zachter wordt. Voeg er vervolgens de crispy chili oil, sojasaus, suiker en sesamolie aan toe en roer door elkaar.

Bak daarna de pulled oats volgens de verpakking. Kruid af met een scheutje sojasaus en een scheut mirin.

Klaar om de komkommersalade te serveren? Roer de saus samen met de pulled oats door de komkommers. Serveer de komkommersalade eventueel met rijst of met noodles.

komkommersalade met pulled oats
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer uit de Chinese keuken?

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.