Kip in kokosjasje met baby paksoi en geurige pandanrijst

Dit recept voor kip in een kokosjasje met baby paksoi en geurige pandanrijst is gemaakt door chef Evert te Pas van Bistro Noord voor Marley Spoon.

Verwarm een heteluchtoven voor op 180 graden. Meng de helft van de ketjap met de helft van de chilisaus en de helft van de kruidenmix. Snijd de kip in grote blokjes en meng met de marinade.

Haal de kip uit de marinade, paneer met de kokosrasp en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Wordt de kip heel erg bruin? Draai de stukjes dan om. Breng ondertussen een middelgrote kookpan met een liter water en een theelepel zout aan de kook.

Pel de knoflook en hak fijn. Was het citroengras en halveer in de lengte. Was ook de chili, verwijder de kern en snijd in ringetjes. Doe de helft van de knoflook met de helft van de chili en de helft van het citroengras samen met de rijst in het water. Kook in 8-10 minuten beetgaar.

Was ondertussen de paksoi en verwijder de uiteinden van de wortels. Snijd de paksoi in – afhankelijk van de dikte- in twee of vier lange stukken. Giet zodra de rijst gaar is het water af.

Meng de sesamolie met de overige chilisaus, ketjap manis en kruidenmix. Verwarm een grote koekenpan met twee eetlepels olie op middelhoog vuur. Bak hier in 2-3 minuten de paksoi in en voeg dan de overige knoflook, citroengras en chili aan toe. Bak nog 2-3 minuten. Voeg de saus toe en breng aan de kook.

Was de koriander en pluk de blaadjes. Serveer de groenten en kokoskip met de rijst, garneer met de koriander.

Kip in kokosjasje met baby paksoi en geurige pandanrijst

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. Een ideale box voor culy’s!

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!