Kruidige couscoussalade met worstjes, avocado en feta

Culy 23 jun 2015 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: kruidige couscoussalade met worstjes, avocado en feta.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork. Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in stukken. Snijd de tomaten en courgette ook in stukken. Hak de koriander en munt fijn.

Verhit twee pannen met een scheutje olijfolie. Bak in de ene pan de rundersaucijzen in ongeveer tien minuter gaar. Keer regelmatig om. Bak in de andere pan de courgette in ongeveer zes minuten gaar.

Verkruimel de witte kaas. Snijd de worstjes in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan zonder olie of boter tot ze goudbruin zijn.

Voeg de koriander, munt en sap van een halve citroen toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette, worstjes, tomaat, avocado, pijnboompitten en witte kaas toe aan de couscous en roer het geheel goed.

Haal grote bladen van de kropsla, verdeel deze over de borden en schep de couscoussalade hierin. Eet smakelijk!

KMA2 couscoussaladeKMA3 couscoussalade

Voor 4 personen:

  • 15 gram koriander
  • 15 gram munt
  • 150 gram witte kaas (feta)
  • 380 gram rundersaucijzen (4 stuks)
  • 4 trostomaten
  • 1 avocado
  • 250 gram couscous
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 1 courgette
  • 1 kropsla
Reageer op artikel:
Kruidige couscoussalade met worstjes, avocado en feta
Sluiten