Kabeljauw met wasabicrumble en vegetarische spring rolls

Culy 19 jan 2016 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: kabeljauw met wasabicrumble en vegetarische spring rolls.

Snijd roosjes van de broccoli en snijd deze in dunne plakken. Snijd een halve chilipeper in kleine stukjes en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de peterselie fijn en toast het brood.

Verhit drie eetlepels olie in een koekenpan en fruit de gember, chilipeper en knoflook. Voeg de broccoli en de wokgroenten toe en bak ongeveer zes tot acht minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit twee eetlepels olie en 25 gram roomboter in een koekenpan. Bak de kabeljauw vijf minuten aan beide zijden. Hak de sneetjes brood fijn of maal in een keukenmachine. Meng het broodkruim met wasabi, sesamzaad en peterselie. Verdeel de wasabi-broodkruimels over de kabeljauw en druk zachtjes aan met een lepel.

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel ongeveer twintig seconden en leg ze daarna op een schone, vochtige theedoek. Vul de rijstvellen met de groenten en rol ze vervolgens als een spring roll op.

Snijd de kabeljauw in gelijke stukken. Verdeel de kabeljauw met wasabi-korst en de vegetarische spring rolls over de borden. Eet smakelijk!

Tip: serveer bij de vegetarische spring rolls een soja- of chilisaus.

kabeljauw met wasabicrumble en vegetarische spring rolls3

Voor 4 personen:

  • 4 sneetjes bruin brood
  • 1 broccoli
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 400 gram Japanse wokgroenten (of een mix van groenten)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 theelepels wasabi
  • 20 gram peterselie
  • 8 rijstvellen
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 centimeter gember
  • Optioneel: chili- of sojasaus
Reageer op artikel:
Kabeljauw met wasabicrumble en vegetarische spring rolls
Sluiten