BLT pastasalade met knoflookcroutons

Culy 12 jan 2016 Diner

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: een BLT pastasalade met knoflookcroutons.

Verwarm je oven voor op 190 graden. Pers de knoflook uit, meng met de olie en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwijder de korst van het brood en snijd de rest van het brood in blokjes.

Verdeel het brood over een ovenschaal en giet er de knoflookolie over. Meng goed door elkaar. Bak de broodstukjes in twaalf minuten krokant.

Hak de bieslook fijn. Meng de mayonaise, yoghurt en bieslook in een kom en knijp de citroen er boven uit. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Doe de pasta in een kom en voeg de helft van de bieslookdressing toe. Snijd de tomaten in zessen en voeg ze, samen met de sla, toe aan de pasta. Schep voorzichtig om.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het spek op laag vuur langzaam in tien minuten krokant. Voeg daarna toe aan de pasta.

Verdeel de pastasalade over de borden en maak af met de knoflookcroutons.

BLT pastasaladeBLT pastasalade

Voor 4 personen:

  • 100 ml mayonaise
  • 150 ml yoghurt
  • 3 eetlepels olijfolie + extra om in te bakken
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 3 tomaten
  • 1 citroen
  • 20 gram bieslook
  • 100 gram slamelange
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram pasta
Reageer op artikel:
BLT pastasalade met knoflookcroutons
Sluiten