Gele couscous met geroosterde groenten van ZTRDG

Culy 15 jun 2016 Recepten

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: gele couscous met geroosterde groenten.

“Deze bijzondere couscous is gemaakt van mais en rijst en is van nature glutenvrij. De groenten worden boterzacht en zoet als je ze in de oven gaart. Lekker met een fris yoghurtsausje en hummus, maak hem zelf of kies voor gemak en bestel ‘m kant en klaar.”

Het recept

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de bieten, leg ze in een bakblik en besprenkel met olijfolie, komijnpoeder, zout en peper. Grill ze circa 30 minuten in de oven.

Meng de hangop met een fijngesneden teentje knoflook en citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Maak ondertussen de couscous door de couscous in een diepe bak te doen met een klontje boter en nét onder heet water te zetten. Leg een groot bord boven op de schaal zodat de couscous kan garen.

Verdeel de couscous over de borden en versier met de gegrilde groenten, yoghurtsaus, hummus, koriander en strooi er wat citroenrasp over.

Gele couscous met geroosterde groenten van ZTRDG

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Voor 2 personen:

  • 4 chioggia bietjes
  • 4 gekleurde wortels
  • 6 radijsjes
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 flinke theelepel gemalen komijnpoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels hangop
  • Hummus
  • 150 gram couscous mais-rijst
  • 6 takjes verse koriander
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Gele couscous met geroosterde groenten van ZTRDG
Sluiten