Redactie
Redactie Diner 20 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Kalkoen met couscous en ovengroenten

Dit heerlijke recept van kalkoen met couscous is van Culy lezer Sandra. Zodra je begint met koken waan je je in het buitenland door de heerlijke geuren en kleuren die je tegemoet komen. Toen Sandra het gerecht maakte moest ze improviseren door gebrek aan keukengerei als maatbekers en weegschalen, hierdoor wordt bij sommige ingrediënten geen hoeveelheden aangegeven.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Fruit het uitje en de knoflook in de olijfolie en boter en bak hier de kalkoen in totdat beide kanten mooi bruin zijn. Zet het vuur laag en voeg er de resterende ingrediënten aan toe. Bedruppel elke 10 minuten het vlees met het kookvocht uit de pan, als de saus te dik wordt kan je een beetje water toevoegen.

Bedruip het vlees gedurende 45 minuten ongeveer 4 keer. Snijd de aubergine, courgette, tomaat in plakken. Leg de groenten samen met de resterende ingrediënten in lagen in een ovenschaal en besprenkel elke laag royaal met olijfolie. Wanneer de kalkoen nog een kwartier moet bakken zet je de ovenschaal met de groenten in de oven.

Majanka4

Kook iets meer dan 2 kopjes water en meng in een grote kom de olijfolie, het sap en de rasp van de limoen samen met een beetje munt, peper, zout en de couscous. Voeg het water bij de couscous en laat dit 5 minuutjes wellen, houd het warm en schep door voor het opdienen.

Als de kalkoenpoot klaar is haal je deze uit de pan samen met de takjes rozemarijn. Klop de saus op met een klontje roomboter en serveer met het vlees, de couscous en de groenten. Bon appetit!

Majanka2Majanka.jpg

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.