Redactie
Redactie Recepten 9 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Knapperig geroosterde kikkererwten

Dit recept voor geroosterde kikkererwten vonden we op de heerlijke blog UitPaulinesKeuken. Een zeer verantwoorde én verslavend lekkere snack vol ijzer, vitamine B en eiwitten.

De hoeveelheden zijn voor één bakje kikkererwten, maar je kunt ook de hoeveelheden ver(drie)dubbelen en meteen een voorraadje maken. Bewaar de erwten in een afgesloten plastic bakje of glazen pot. Na het roosteren kun je de kikkererwten zelf op smaak brengen, bijvoorbeeld met knoflook- of paprikapoeder.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en doe ze in een schaaltje. Voeg de olijfolie toe en de specerijen en hussel door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat. Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant. Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.