Redactie
Redactie Dessertrecepten 5 jan 2014
Leestijd: 2 minuten

Klassieke slagroomtaart

Door de prachtige bakboeken die we maar al te graag in onze kast hebben staan, zouden we bijna de echte klassiekers vergeten. En nee, dan hebben we het niet over macarons en tarte tatins, maar over de ouderwetse slagroomtaart. Ook deze kun je gewoon zelf maken, en eerlijk is eerlijk: wie houdt er nu niet van? 

Kijk hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Gebruik hiervoor een springvorm of ronde cakevorm met een doorsnee van 22-24 centimeter.

Begin met het maken van het Moskovisch-beslag (de cake in de taart). Verwarm hiervoor de oven op 180 graden. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig.

Spatel eerst de helft van de bloem door de eidooiers, dan driekwart van het eiwit en dan de resterende bloem. Spatel het beslag door het resterende eiwit en roer voorzichtig de boter erdoor.

Leg bakpapier op de bodem van een cakevorm en vet het papier in. Schenk het beslag erop en bak de cake ongeveer 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Laat de cake een kwartier afkoelen en snijd in drie plakken. Laat ondertussen de oven aan staan.

Maak nu het victoriabeslag en meng hiervoor het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende tien minuten tot goudbruin. Laat de amandelen iets afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Besmeer de onderste laag cake met frambozenjam en leg er een plak cake op. Besmeer met slagroom. Leg hierop de laatste plak cake en besmeer met zoveel slagroom dat de taart rondom ook bedekt is.

Wrijf het victoriabeslag langs de zijkanten van de taart. Spuit rozetten slagroom op de bovenkant van de taart en garneer naar smaak met fruit.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.