Redactie
Redactie Dessertrecepten 17 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Klassieke koffietaart

Dit koffietaart recept komt van de baksters van Goddelijkehuisvrouw.nl. Check ook hun Facebook pagina.

“Een heerlijke klassieke taart: de Coffee Victoria Sandwich. Twee lagen luchtige koffiecake met een rijke koffiebotercrème. Verrukkelijk bij de koffie na een zondagse boswandeling.”

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee vormen van 20 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.

Breek de eieren in een grote kom, roer ze los en voeg het koffiepoeder toe. Blijf roeren tot de koffie mooi is opgenomen door het ei. Voeg nu de rest van de ingrediënten voor de cake toe. Je kunt mengen met een elektrische vrijstaande mixer of met de hand. Het enige dat je dan nodig hebt is een grote kom die mooi rond is van binnen en een houten lepel. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dan mengen ze goed.

Als alles mooi gemengd is, verdeel je de mix over de twee bakvormen en bak je ze ongeveer 25 minuten (let op dat je ze niet te lang bakt). Dan laat je ze even afkoelen in de vorm en daarna helemaal op het rooster.

Voor de botercrème meng je de gezeefde poedersuiker met de boter, de koffie-essence en eventueel met de melk. Roer alles eerst met een houten lepel tot een vrij kruimelig geheel; als je stug door blijft roeren tot de boter de suiker heeft opgenomen wordt het uiteindelijk botercrème. Je kunt het einde ook met een garde roeren, dan wordt de crème wat losser. De koffiesmaak is heerlijk.

Als de cake helemaal is afgekoeld smeer je met een paletmes de helft van de botercrème op de onderste cake, dan de volgende cake erop en de rest op de bovenkant smeren. Versier met walnoten, koffieboontjes of iets anders toepasselijks.

Coffee_Victoria_Sandwich1Coffee_Victoria_Sandwich2

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.