Klassieke kerst trifle van Rudolph van Veen

Culy 14 dec 2013 Dessertrecepten

Typisch Brits en ó-zo lekker tijdens kerst: deze kerst trifle van Rudolph van Veen.

Kijk voor meer informatie op de website van 24Kitchen.

Zo maak je een klassieke kerst trifle:

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de vanille, melk en suiker aan de kook.

Roer het custardpoeder los met drie eetlepels melk en schenk dit al roerende terug in de pan. Breng het mengsel aan de kook en laat al roerende ongeveer drie minuten koken.

Dek de vanillecrème af met plasticfolie en laat hem afkoelen. Klop de room lobbig en spatel voorzichtig de helft van de room door de vanillecrème.

Breng het fruit met de suiker en sap van de citroen aan de kook. Roer het aardappelzetmeel los met water en roer door het fruit. Breng aan de kook en bind het fruit in vijf minuten.

Snijd de cake en bitterkoekjes in blokjes. Meng de blokjes met de rasp van de sinaasappel, kaneelpoeder, suiker en de likeur.

Laat de partjes mandarijn uitlekken en smelt de chocolade. Versier de binnenkant van hoge glazen met de chocolade en laat de chocolade hard worden in de koelkast. Vul de glazen met een laag vanillecrème, cake, compote, de achtergehouden slagroom en mandarijn en weer vanillecrème. Garneer de bovenkant met de bessen en bestrooi met poedersuiker.

Trifle stock

Meer lekkere trifle recepten:

Voor 4 personen:

Voor de vanillecrème:

  • 1  vanillestokje
  • 500 ml halfvolle melk
  • 125 gram suiker
  • 30 gram custardpoeder
  • 300 ml slagroom

Voor de compote:

  • 500 gram gemengd diepvriesfruit
  • 100 gram suiker
  • 1 citroen
  • 2 theelepels aardappelzetmeel

Cakemengsel

  • 1/2 cake
  • 50 gram bitterkoekjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 eetlepel suiker
  • Sinaasappellikeur

Ter garnering:

  • 1 blikje mandarijntjes
  • 1/2 reep pure chocolade
  • Rode bessen
  • Poedersuiker
Reageer op artikel:
Klassieke kerst trifle van Rudolph van Veen
Sluiten