Marokkaanse kefta met ei en tomaat

Culy 20 apr 2013 Diner

Een heerlijk Marokkaanse gerecht: kefta (lamsgehaktballetjes) met ei en tomaat. Met dank aan Rik!

Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de ui met wat zout en peper. Maak er kleine gehaktballetjes van (iets groter dan pingpongballetje).

dsc_0194-custom

Smelt wat boter in de pan en bak de balletjes bruin. Zo nu en dan omdraaien om ze gelijkmatig te laten garen.

dsc_0195-custom

Voeg nu de tomaten, suiker, ras el hanout en ongeveer 3/4 van de koriander toe. Roer en breng zachtjes aan de kook. Voeg zout en peper toe.

kefta

Nu maak je wat ruimte in de pan om de eieren in the bakken. Laat zachtjes koken met een deksel op de pan. Gewoon door laten koken tot de eieren naar voorkeur gaar zijn.

Heerlijk met Marokkaans brood en een fris-pittige kruidensalade.

dsc_0202-custom

Voor 4 personen:

  • 400 gram lamsgehakt (of rundergehakt)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 5 eieren
  • 70 gram broodkruim
  • 1 theelepel kaneel
  • 600 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel ras el hanout
  • Bosje verse koriander, grof gehakt
Reageer op artikel:
Marokkaanse kefta met ei en tomaat
Sluiten