Redactie
Redactie Dessertrecepten 18 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Klassieke crêpes Suzette

Crêpes Suzette is een echte Franse klassieker. De flinterdunne flensjes in sinaasappel- of mandarijnensaus en sinaasappellikeur worden geflambeerd, wat zorgt voor een bijzondere (smaak)ervaring.

Dit recept is afkomstig van Rudolph van Veen en was te zien in zijn televisieprogramma The Taste of Life Travel. Klik hier om de bijbehorende video op de website van 24Kitchen te zien.

Giet de melk in een kom en voeg de bloem, eieren, suiker en zout toe. Roer tot een glad beslag. Laat de boter smelten en roer het door het beslag. Bak in een koekenpan of flensjespan dunne crêpes van het beslag.

Wrijf de suikerklontjes over de schil van een sinaasappel. Pers de sinaasappels en citroen uit. Laat in een pan met dikke bodem de suiker en de suikerklontjes karamelliseren. Voeg de boter toe en blus af met het citroen- en sinaasappelsap. Laat inkoken tot stroopdikte.

Zet nu de afzuigkap uit (ontzettend belangrijk, anders schieten de vlammen de lucht in!). Leg de flensjes in de pan en voeg een scheut likeur toe. Steek de likeur aan en flambeer de flensjes. Leg de flensjes op de borden en serveer er (eventueel) vanilleijs bij.

crêpes suzette

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.