Redactie
Redactie Diner 12 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Kip met krokante korst uit de oven

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze. Dit is een gerecht van kip wat je niet zo snel zult verwachten. Op basis van zelfgemaakt kipgehakt maak je de mooiste variaties met smaken. Neem wel een goede kwaliteit kip. Soms bevat kip veel water, dan blijft er na de bereiding niet veel van je gerecht over…

Maal de kip met de schoongemaakte paddenstoelen in de keukenmachine fijn. Maak het gehakt op smaak met verse kruiden, peper, zout en voeg een ei toe. Wil je proeven of de smaak goed is? Doe dat niet rauw, maar zet even een pannetje water op en maak een beetje gehakt gaar. Dan pas proeven! Vorm het gehakt in het model van een kippenpoot. Kruimel oud brood fijn, meng dit met peper en zout en verse kervel. Strooi dit over de kip. Een stokje erin steken maakt het wel heel erg leuk. Leg de kip op een stuk bakpapier en op een plaat. In de oven op 170 graden bereiden, ongeveer 25 minuten.

Maak een grove aardappelpuree en kook de doperwtjes in een beetje water met zout bijna gaar. Bak de fijngesnipperde sjalotten in een druppel olijfolie en blus de sjalotten af met de rode wijn. Laten inkoken en de bouillon toevoegen. Weer laten inkoken totdat er net genoeg over is voor de saus. Super krachtig van smaak en weinig calorieën. De simpele stamppot van aardappel, de verse doperwten en de kip met de krokante korst zijn ideaal voor een eerste lente dag. Geniet van de smaak!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.