Kippendijen in romige citroen-botersaus van ZTRDG

Culy 22 jun 2016 Recepten

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: kippendijen in romige citroen-botersaus, met een lekkere bulghursalade on the side.

“Citroen, room en boter. Een gouden combi. Helemaal als je er de overheerlijke dijfilets van de Kromhoekster-kip in laat sieren. Wij zien de calorieënteller al oplopen, dus zet er maar een gezonde salade naast: met bulghur en raapstelen.”

Het recept

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kruid de kippendijen met de paprikapoeder, zout en peper. Smelt twee eetlepels boter in een stevige pan en bak hierin de kippendijen aan beide kanten goudbruin. Haal de kippendijen uit de pan en zet eventjes weg.

Snipper de knoflook. Smelt de overige boter in de pan en bak hierin kort de knoflook.

Voeg de kippenbouillon, room, kaas, sap van één citroen en de blaadjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook en roer de helft van de raapstelen door de saus en laat sudderen tot de raapstelen zijn geslonken en de saus dikker is geworden. Doe de kippendijen terug in de pan en zet circa 25 minuten in de oven op 180 graden.

Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de overige raapstelen grof, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Maak een dressing door het sap van één citroen, twee eetlepels olijfolie en de knoflook te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de raapstelen en rode ui door de bulghur en schenk de dressing er over. Strooi wat peterselie over de salade en serveer samen met de malse kippendijen.

Kippendijen in romige citroenbotersaus van ZTRDG

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Voor 2 personen:

  • 4 kippendijen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 ml kippenbouillon
  • 125 ml room
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • sap van 2 citroenen + rasp van 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 300 gram raapstelen
  • 200 gram bulghur
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Bosje peterselie
Reageer op artikel:
Kippendijen in romige citroen-botersaus van ZTRDG
Sluiten