Kip met knoflook en citroen

Culy 8 okt 2011 Diner

Klassiek en zo goed, deze kip met knoflook en citroen uit de oven.

Verwarm de oven op 225°C. Hak de knoflook fijn en verdeel de helft ervan over de kip. Duw ook wat knoflook onder het vel. Wrijf de kip in met olijfolie en kruid met peper en zeezout. Leg de takjes tijm er bovenop.

Snijd de citroen in vieren en pers ze lichtjes uit over de kip en schik ze bij de kip in de ovenschaal, en gaar samen met de kip ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven, tot goudbruin.

Snijd de aardappelen zonder te schillen in stukken, doe ze samen met de kastanje champignons in een tweede ovenschaal met de rest van de knoflook, olijfolie, zeezout en peper. Voeg dit alles bij de kip in de oven toe op ongeveer de helft van de baktijd van de kip (dus ongeveer na 25 tot 30 minuten).

Lees hier onze tips voor het braden van de perfecte kip.

Kip stock2

  • 6 teentjes knoflook
  • 1 kip
  • 2 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 citroen
  • Takjes tijm
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 400 gram kastanje champignons
Reageer op artikel:
Kip met knoflook en citroen
Sluiten