Kerstpunch van sterrenchef Hans van Wolde (Beluga Loves You)

Culy 17 dec 2014 Drankjes

Deze kerstpunch komt uit de FoodWeLove box van december, samengesteld door niemand minder dan sterrenchef Hans van Wolde van **restaurant Beluga Loves You in Maastricht. Deze box staat in het teken van een ster-waardige kerst.

Zet de wijn op met 50 gram suiker, en laat goed doorkoken. Haal van het vuur, voeg de kerstkruiden toe en laat afkoelen.

Klop de slagroom met de rest van de suiker en de cacao lobbig, het moet een ‘lopend’ mengsel zijn.

Warm voor het serveren de wijn weer op, zeef alle kruiden eruit en meng met de amaretto en Licor 43. Verdeel de punch over 4 mooie wijn- of martiniglazen. Schenk de room er voorzichtig op en drink warm.

FWLB011428

Dit recept hoort bij de FoodWeLove box. Met een abonnement op FoodWeLove krijg je elke maand een box met heerlijke ambachtelijke producten volgens een bepaald thema. Altijd lekker, altijd een verrassing, plus recepten en gratis bij je thuis bezorgd.

Voor 4 personen:

  • 1/2 fles rode wijn (liefst Spaans of Italiaans)
  • 80 gram suiker
  • 100 ml amaretto
  • 100 ml Licor 43
  • 300 ml slagroom
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • Zakje kerstkruiden uit de FoodWeLove-box (mengsel van 2 kaneelstokjes, 2 stukjes steranijs, 6 kruidnagels, 4 peulen kardemom (geplet) en schil van 1 sinaasappel
Reageer op artikel:
Kerstpunch van sterrenchef Hans van Wolde (Beluga Loves You)
Sluiten