Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 11 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy homemade: kerstgranola met pandan, kokos en cranberry’s

Kerst begin je pas echt goed met een sfeervol kerstontbijt of een late kerstbrunch. En daarbij mag deze feestelijke kerstgranola met pandan, kokos en cranberry’s niet ontbreken. Met de kleuren van kerst in je kommetje krijg je voldoende energie om de twee gezelligste dagen van het jaar te kunnen volhouden.

Om de prachtige groene kleur te krijgen gebruiken wij pandanpasta: een favoriet bij ons in de keuken. We gebruiken ‘m namelijk niet alleen voor de kerstgranola, maar bijvoorbeeld ook voor bolu pandan (Indische pandancake) en pandan cotta. De pandanpasta haal je voor maar een paar euro bij de toko. Geen toko in de buurt? Gelukkig is ie ook online te vinden, zoals hier bij Tjin’s Toko.

In dit recept wordt eiwit als bindmiddel gebruikt, waardoor de granola ook nog eens extra crunchy wordt. Eén van onze niet-zo-geheime tips voor de lekkerste granola!

Kerstgranola
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Kerstgranola: zo maak je ‘m

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit in een steelpannetje de olie, honing en pandanpasta. Meng goed. Voeg de havermout en pompoenpitten toe. Schep goed om, zodat alles is bedenkt.

Klop een eiwit tot deze goed schuimig is. Voeg het schuimige eiwit samen met de havermout toe aan een kom. Schep alles nog een keer goed om, zodat de granola mooie klonten krijgt.

Schik de havermout op een bakplaat en bak voor 20 minuten. Schep halverwege om, zodat de granola gelijkmatig krokant wordt.

Haal de granola uit de oven en laat goed afkoelen voor minimaal een uur, zodat ‘ie goed houdbaar blijft.

Meng de afgekoelde granola met de cranberry’s en kokoschaafsel. Bewaar het daarna in een goed sluitende pot in de voorraadkast, zodat de kerstgranola lekker krokant blijft.

Kerstgranola
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer recepten voor het kerstontbijt:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.