Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 29 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: fantastische kaviaarhapjes (binnen 10 minuten op tafel!)

Uitpakken tijdens de feestdagen zonder een greintje stress? Maak dan deze kaviaarhapjes. Ze zien er niet alleen hartstikke gaaf uit, maar ze smaken ook nog eens onwijs lekker. Met deze hapjes zul je gegarandeerd indruk maken – en dat willen we.

Je kunt deze kaviaarhapjes zien als een soort geüpdatete versie van blini met kaviaar. Want in plaats van blini, kiezen we hier voor wafels, die net even een andere look geven. Superlekker, want hierdoor behoud je de neutrale en zoete smaak van de kleine pannenkoeken.

Priegelwerk is het niet. Deze kaviaarhapjes zijn zelfs supermakkelijk te maken. Met een lepeltje vul je de kuipjes van de wafels met kaviaar, crème fraîche en bieslook en dan ben je al klaar. Niet alleen makkelijk, maar ook supersnel dus. Nog sneller als je gebruik maakt van kant-en-klare wafels uit de supermarkt. Want die zijn hartstikke lekker.

@culynl

Uitpakken tijdens de feestdagen zonder een greintje stress? Met deze hapjes maak je gegarandeerd indruk. Het recept vind je nu op Culy.nl 🧡. #culyhomemade #culykerst #kaviaarhapjes

♬ Lasymorning – Official Sound Studio

kaviaarhapjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de kaviaarhapjes

  1. Snijd als eerst de wafels in reepjes. Zorg dat de wafel minimaal 4 kuipjes heeft. Er zijn namelijk 3 kuipjes nodig voor de vulling van de kaviaarhapjes en minimaal 1 om het hapje te kunnen vasthouden.
  2. Lepel een kleine hoeveelheid kaviaar in het bovenste kuipje van elke wafelreep. Je kunt kiezen tussen zwarte of rode kaviaar, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget.
  3. Vul vervolgens het kuipje eronder royaal met crème fraîche.
  4. Bestrooi daarna de crème fraîche en het kuipje daaronder met fijngehakte bieslook.
  5. Leg de kaviaarhapjes met crème fraîche en bieslook op een mooie schaal om te serveren.
  6. Als alternatief kun je ook lege wafelreepjes serveren naast de gevulde exemplaren, zodat de gasten hun eigen kaviaarhapjes kunnen vullen. Zorg er dan wel voor dat de kaviaar goed gekoeld blijft op een bedje van ijs om de versheid te behouden
kaviaarhapjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer feestelijke hapjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.