Redactie
Redactie Recepten 26 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Karbonades met appelstroop, geroosterde bieten en krieltjes

Een zomers recept van Marley Spoon: karbonades met appelstroop, geroosterde bieten en krieltjes.

BBQ aansteken of oven voorverwarmen op 250 graden. Snijd een kruisje in iedere aardappel en vermeng ze met 2 eetlepels olie, een snuf zout en peper. Verdeel ze over twee stukken aluminiumfolie en pak goed in. Leg de pakketjes 30 minuten in de smeulende kolen of in de oven.

Schil ondertussen de bieten. Snijd de venkel en bieten in 1 centimeter dikke partjes. Hak de bieslook fijn. Plet de korianderzaadjes in een vijzel of met het blad van een groot mes. Pers het sap uit van een halve citroen en snijd de andere helft in partjes.

Leg de bieten en venkel in een ovenschaal en bestrooi met de korianderzaadjes, 2 eetlepels olijfolie, een snuf zout en peper. Goed vermengen en rooster 10-15 minuten deels goudbruin op de BBQ of in de oven.

Vermeng de zure room met de gehakte kruiden, een snuf zout en peper.

Als je de BBQ gebruikt: neem een stukje aluminiumfolie ter grootte van A4 en leg dit op het rooster (zodat het vet geen vuur vat), grill de karbonades daarop goudbruin in 2-3 minuten per kant. Of grill de karbonades 2-3 minuten per kant in de grillpan.

Zodra de karbonades goudbruin zijn, de kant die boven ligt, insmeren met appelstroop, 1 minuut bakken. Omdraaien en andere kant insmeren, weer omdraaien en 1 minuut bakken.

Pak de aardappels uit en besprenkel met wat zure room. Besprenkel groente met 1-2 eetlepels citroensap. Serveer met citroenpartjes en rest van de saus als dip.

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.