Redactie
Redactie Recepten 4 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Lekker vega én makkelijk: vegetarische burger met friet en sla

Ben je gek op een burger met friet? Wij ook! En als je eens wat vaker vegetarisch wilt eten, hoef je je geliefde burger gelukkig niet te missen. Deze vega variant met friet en sla staat in een mum van tijd op tafel en voorziet in al je burger cravings. 

Vegetarische burger met friet

Dit makkelijke recept is ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Oven aan, sladressing door elkaar kloppen, burgertje grillen en klaar is kees.
Óók ideaal: het is lekker helemaal vegetarisch. Dus lekker eten én het is beter voor mens, dier en milieu: da’s fijn.

Tip! Liever geen Mc2 burger? Vervang ‘m door een Italiaanse champignonburger (schaal 2 stuks).

Dit recept vind je ook terug in het receptenboekje ‘De Vega Favorieten van Nederland’ dat iedere deelnemer van de Nationale Postcode Loterij in november 2019 ontvangt. Met de campagne DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH willen de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever laten zien hoe makkelijk het is om een vertrouwd gerecht vegetarisch te maken. In het boekje vind je dan ook de favoriete recepten van Nederland, maar dan een keertje zonder vlees. Kook je mee?

Vegetarische burger met friet

Zo maak je dit gerecht

1. Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met 2 el olie, peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 7 min. op een rooster boven de friet in de oven.

2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en grill in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

3. Meng ondertussen 2 el mayonaise met de azijn, 1 el water, peper en eventueel zout. Houd een handje sla achter, meng de rest van de sla met de helft van de rauwkost en de mayonaisedressing.

4. Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en de rest van de rauwkost erover en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de salade en friet.

Geef er een Culy-twist aan!

Je kunt natuurlijk ook nog variëren met dit lekkere recept. Een paar tips:

  • Serveer je burger met een lekkere burgersaus in plaats van de mayonaise
  • Vervang de frietjes door zoete aardappelfrietjes. Met deze tips bak je de beste!
  • In plaats van Italiaanse bollen kun je ook hamburgerbroodjes gebruiken. Besmeer de snijkanten met een beetje zachte boter en bak ze even kort in de grillpan voor het serveren.
Vega burger met friet en sla

DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH

DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH is een initiatief van de Nationale Postcode Loterij met Albert Heijn en Unilever als partners om mensen te inspireren eens vaker te kiezen voor een vegetarisch alternatief. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij ontvangen een cadeaukaart t.w.v. € 12,50 waarmee ze t/m 17 november een vegetarische maaltijd kunnen halen bij Albert Heijn. Meer info: www.doemaarlekkervegetarisch.nl.

De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10233 d.d. 23/12/2016.

Vegetarische burgers van de Vegetarische Slager

Advertisement

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

In samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever