Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 30 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Kids: paashaasjes van kaneelbroodjes (van Crisp)

Zijn ze niet cute? Deze paashaasjes zijn een fijn recept om samen met kinderen te maken. Je maakt ze in een handomdraai en ze zien er nog eens geweldig uit ook. De geur van kaneel in huis krijg je er gratis bij.

Dit heerlijke recept komt van Crisp, de online verssupermarkt voor foodies. Via de app bestel je gemakkelijk je boodschappen en producten. Ideaal voor het paasontbijt, –brunch of –diner.

Crisp: “Met dit recept krijg je de kinderen niet alleen aan tafel, maar zelfs aan het aanrecht. Je lees het goed, dit wordt samen koken. Met plezier, uit de losse pols en met een resultaat waar iedereen z’n vingers bij aflikt. Wel handjes wassen hé?”

paashaasjes van kaneelbroodjes Crisp
Bron: Crisp

Zo maak je de paashaasjes van kaneelbroodjes

Laat de kaneelbroodjes 10 minuten ontdooien op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Snijd de buitenste cirkel voorzichtig van de kaneelbroodjes af. Snijd die ring in twee halve cirkels, vouw die dubbel om er ‘oortjes’ van te maken en druk die tegen de kaneelbroodjes aan.

Beleg een ovenplaat met bakpapier en bak de kaneelbroodjes in 18 minuten goudbruin.

Maak ondertussen glazuur om de haasjes een gezicht te geven. Meng 50 gram poedersuiker met 1 theelepel water voor wit glazuur. Meng 50 gram poedersuiker met 1/2 theelepel kaneel en 1 theelepel water voor bruin glazuur.

Zodra de haasjes afgekoeld zijn kun je ze met het glazuur en een lepeltje een gezicht geven. Laat daarna een paar minuten drogen.

Je kunt de Crisp app gratis downloaden via iTunes of Google Play en boodschappen doen! Kijk op crisp.nl voor meer info. 

Meer voor Pasen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.