Redactie
Redactie Dessertrecepten 16 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Jane’s Fruit Cake

Dit recept voor Fruit Cake komt van de baksters van Goddelijkehuisvrouw.nl. Check ook hun Facebook pagina.

“Het is koud en er ligt ijs. Tijd voor een stevig en verwarmend bakrecept: een Engelse fruit cake die je lang kunt bewaren. Ik heb net een nieuwe vorm besteld: een extra diepe bakvorm voor hoge baksels. Ideaal voor deze fruitcake.

”

Ik ga op zoek naar volkoren zelfrijzend bakmeel, maar dat bestaat niet, althans ik kan het niet vinden in de winkels. Ik maak het zelf door volkoren tarwemeel en bakpoeder te mengen (7 gr bakpoeder op 500 gr volkoren tarwemeel, tip van Dionne).

De oven moet je voorverwarmen op 140°C. Alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel gaan in een grote kom. Ik meng wel eerst de boter, suiker, eieren, karnemelk, volkoren meel en het bakpoeder. Ik doe wel de rozijnen en krenten op het laatst als verder alles goed gemixed is. Dan gaat het beslag in de vorm die ik met bakpapier heb bedekt. De cake moet 3 tot 3,5 uur bakken. Hij staat er bij mij 3 uur en 10 minuten in. Dat is wel lang als je nog een heleboel moet doen overdag dus met de handleiding zet ik de oven op de timer en kan ik rustig even weg.
Eenmaal uit de oven is de cake lichtbruin. Ik laat hem afkoelen en dan doe ik de geschaafde amandelen erop, maar ze blijven niet echt liggen. Daar had ik iets plakkerigs voor moeten gebruiken. De cake is inderdaad stevig geworden en smaakt ook zo. Lekker voor onderweg tijdens een lange schaatstocht of voordat je de kou in gaat.

Bron: Marry Berry’s Baking bible (blz 66)


Janes_fruit_cake1Janes_fruit_cake2

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.