Redactie
Redactie Dessertrecepten 16 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Gefrituurde chocolade bananen wontons

Een makkelijker dessert kan haast niet. Deze heerlijke flapjes bevatten namelijk niet zo veel ingrediënten. En je kan ook nog eens alles toevoegen waar je zelf zin in hebt! Vervang bijvoorbeeld de candybar voor een Rolo of een Lion, de pindakaas voor Nutella en de bananen voor aardbeien, het kan allemaal!

Wontonvellen lijken een beetje op filodeeg en zijn te koop bij de toko of groothandel.

Zet een kleine kom met water klaar. (Voor het ‘lijmen’ van de wontons). Smeer een theelepeltje pindakaas in het midden op een wontonvelletje. Plak hier een plakje banaan op, en maak het af met een stukje candybar.

Doop je vingers in het water, en maak de randen van het deeg nat. Vouw vervolgens de hoeken naar het midden toe en vouw het flapje dicht als een envelop. Zorg ervoor dat de randen goed dicht zijn, gebruik eventueel wat meer water maar let op dat je wonton niet doorweekt is!

Giet voldoende olie in een pan, zodat de flapjes minstens 3 cm ondergedompeld kunnen worden. Laat de olie eerst goed warm worden. Controleer of de olie goed op temperatuur is door met een satéprikker in de olie te dompelen. Zie je belletjes om het stokje heen? Dan is je olie goed om te frituren!

Bak 3 tot 4 wontons (hangt natuurlijk af van de grootte van je pan) in ongeveer 1 à 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer de wontons met poedersuiker en vanille-ijs.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.