Redactie
Redactie Diner 7 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Jamie Oliver’s lamsgehaktballetjes met salade & harissa yoghurt

Dit heerlijke recept voor lamsgehaktballetjes met salade & harissa yoghurt komt uit Jamie Oliver’s boek “Jamie in 15 Minuten”. Uitgegeven door Kosmos Uitgevers en te koop voor € 29,95.

“Let op: zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt, waterkoker met kokend water klaar, een grote koekenpan op matig vuur, en een grote pan met deksel op matig hoog vuur hebt. Succes!”

Maak het gehakt in een kom aan met peper, zout en de garam masala.

Verdeel het gehakt in vieren, rol elke portie met vochtige handen in 4 ballen en leg die na het rollen meteen in de koekenpan met 1 eetlepel olie.

Schud ze regelmatig in de pan door elkaar tot ze rondom goudbruin zijn.

Laat de saffraan in kopje met een laagje kokend water weken.

Snijd de Spaanse peper en de schoongemaakte lente-uitjes in ringetjes, snijd de steeltjes van de koriander fijn (bewaar de blaadjes), doe ze met 1 eetlepel olijfolie in de grote pan en knijp er met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook bij.

Laat het mengsel 40 seconden bakken, doe er de saffraan, inclusief vocht, de uitgelekte kikkererwten en de passata bij, leg de deksel op de pan en laat de saus aan de kook komen.

Roer in een klein schaaltje de harissa door de yoghurt.

Hak en meng de groenten voor de salade op een snijplank • Maak de salade aan met de extra vierge-olijfolie en het citroensap en voeg naar smaak peper en zout toe.

Maak de saus eventueel aan met een scheutje water, giet hem bij de gehaktballen in de pan en breng hem op smaak.

Leg de tortilla’s 45 seconden in de magnetron (800W).

Serveer er partjes sinaasappel bij en bestrooi de balletjes met blaadjes koriander.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.