Redactie
Redactie Dessertrecepten 8 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Bananen éclairs maken met Jules (+ video)

Iedere keer weer worden we blij wanneer we een nieuwe video van de enthousiaste Jules Wiringa zien. In zijn keuken maakt hij namelijk de leukste filmpjes, van appeltaart tot oliebol, ze passeren allemaal de revue.

Vandaag is het tijd voor een Franse klassieker: éclairs. Met een lekkere twist: banaan!

Voor het soezenbeslag:

Breng het water met de boter aan de kook, zodra het kookt meng je de bloem en het zout erdoor. Kook dit gaar totdat het begint te glimmen. Dit doe je omdat de éclair anders een bloem-smaak krijgt. Meng er dan stuk voor stuk de eieren bij. Spuit het beslag in lijnen op een met boter bedekt bakblik. Bak ze af op 200 graden, ongeveer 20 minuten. Laat ze afkoelen.

Schermafbeelding 2013-01-16 om 14.10.51

Voor de vulling:

Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Laat de melk trekken met de kristalsuiker en de zaadjes en de vanillestokjes zelf. Doe dit afgedekt voor een uur op laag vuur. Meng ondertussen de eieren en het bloem tot een gladde massa. Verwijder het vanillestokje uit de melk en pureer 2 bananen erdoor. Meng langzaam kleine delen melk bij de het eieren mengsel. Verwarm dit al roerend tot de juiste dikte. Dek het daarna af en koel het terug.

Voor de chocolade ganache:

Breng de room aan de kook met de boter. Zodra het kookt meng je het met de chocolade totdat het een gladde massa is.

Voor de afwerking:

Snij een banaan doormidden en snijd vervolgens door de lengte in vieren. Maak een klein gaatje in de éclair en stop daar een stukje banaan in. Spuit hem voor de rest vol met de crème. Haal hem door de ganache heen en rasp er wat sinaasappelschil over.

Schermafbeelding 2013-01-16 om 14.11.44

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.