How-to: zelf sap maken zonder (!) juicer

Culy 8 mei 2013 Drankjes

Wij beginnen onze dag het liefst met een heerlijk vers sapje van zowel groenten en fruit. En wist je dat je deze prima kunt maken zonder het gebruik van een (dure) juicer? Vooruit, het kost iets meer tijd maar dan heb je je sapje ook echt zélf gemaakt!

Hoewel zo’n juicer goede sappen maakt, is het een flinke investering en ook van het schoonmaakwerk word je niet per sé blij. Probeer het daarom eens zonder juicer met onderstaande tips.

Begin met het schillen van de wortels en de gember. Snijd de wortels vervolgens in kleine stukjes en rasp de gember. Doe samen in de blender en voeg het water toe. Voeg nu de verse citroen toe en mix ongeveer drie tot vier minuten; zorg dat het geheel mooi fijn en glad wordt.

Bedek de bovenkant van de karaf met het kaasdoek en maak vast met bijvoorbeeld een rubberen elastiekje. Zorg dat het goed vast zit om te voorkomen dat de wortelpulp in de karaf valt! Giet het wortel-gembermengsel erin en knijp het kaasdoek goed uit zodat er zo veel mogelijk sap in de karaf terecht komt. Wie zegt dat je voor zelfgemaakt sap een dure juicer nodig hebt? Geniet ervan!

Tip: gooi de wortelpulp niet weg maar verwerk het in een heerlijke carrot cake.

  • 300 gram geraspte en in stukjes gesneden wortel (ongeveer vier grote wortels)
  • 250 ml koud water
  • 4 theelepels verse, geraspte gember
  • 1 theelepel vers citroensap (het sap van ongeveer een halve citroen)

Verder nodig:

  • Blender
  • Karaf
  • Een stuk kaasdoek, dit koop je voor een paar euro bij een stoffenwinkel, kookwinkel of online
  • Rubberen elastiekje om kaasdoek aan karaf te bevestigen
Reageer op artikel:
How-to: zelf sap maken zonder (!) juicer
Sluiten