Redactie
Redactie Recepten 17 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Homemade pizza met worstjes en mozzarella

Homemade pizza met worstjes en mozzarella, dat klinkt als een to-die-for recept. Zo ga je te werk.

pizza met worstjes en mozzarella
Bron: ZTRDG.nl ZTRDG

Voor het pizzadeeg:

Los de gist op in 2 eetlepels water en doe er één eetlepel bloem bij. Meng het tot een gladde pasta. Laat het in een kom onder een vochtige theedoek 30 min. rijzen. Maak een hoopje van ongeveer 175 g bloem (bewaar de rest voor het kneden) met een kuiltje in het midden.

Voeg het gistpapje, de rest van het water en een halve theelepel zout in het kuiltje en kneed (gebruik overige bloem) het in ca. 10 min. tot een elastisch deeg. Verdeel het deeg in 2 delen en laat het nogmaals onder een theedoek circa 1½ uur rijzen tot het ongeveer in omvang verdubbeld is.

Voor de pizzatopping:

Verwarm de oven voor op 240 graden . Breng de tomatensaus samen met de oregano aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Bak de worstjes in ca. 8 min. net gaar en snij in de lengte doormidden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Druk/rol de delen deeg uit op de bakplaat tot een ronde pizza en druk met de knokkels een opstaande rand. Verdeel de tomatensaus erover met een lepel, en de in plakjes gesneden mozzarella, blauwe kaas en worst. Verdeel de tomaatjes over de homemade pizza. Bestrooi met de resterende oregano en bak de pizza‘s in ca. 6 min. gaar en bruin.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.