Redactie
Redactie Diner 14 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Homemade Italiaanse gehaktballen

Dit recept voor homemade Italiaanse gehaktballen is er eentje om op te slaan. En heel vaak te maken!

Verwarm je oven voor op 200 graden. Begin met het in blokjes snijden van het brood. Hak de peterselie en knoflook fijn in een keukenmachine en voeg de Parmezaanse kaas geraspt of in stukjes toe. Hak fijn.

Voeg het brood in kleine hoeveelheden toe, en mix steeds tot het fijngehakt is. Voeg dit mengsel toe aan het gehakt samen met het ei, melk, zout en peper. Meng voorzichtig en zo kort mogelijk en vorm balletjes van het gehakt.

Maak met een ijsschep of je handen mooie balletjes en bak ze 10 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verlaag de temperatuur naar 180 graden en bak nog 10-15 minuten tot ze gaar zijn. Serveer eventueel samen met je favoriete tomatensaus, spaghetti en een beetje vers geraspte Parmezaanse kaas.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.