Diner voor één: quiche in een mok uit de magnetron

Culy 24 mrt 2013 Diner

Sommige gerechten zijn zó lekker, maar maak je meestal (helaas) alleen wanneer je met meerdere mensen eet omdat je altijd over houdt. Wat als je het recept van zo’n gerecht, bijvoorbeeld een quiche, verkleint en maakt in een kleinere portie?

Het resultaat is een één persoons quiche in een koffiemok. Lekker en simpel, precies waar we van houden. Dit recept komt van stltoday.com.

Klop de eieren en de melk los met een vork in een koffiemok, voeg zout en peper toe. Scheur het brood in stukjes ter grootte van je duim en roer ze door het mengsel. Voeg de roomkaas toe en meng goed. Scheur de ham in kleine stukjes en roer door het mengsel, besprenkel met tijm of bieslook.

Bak de quiche in de magnetron op 750 watt gedurende 70 seconden. Serveer met mosterd en verse tijm of bieslook.

  • 1 ei
  • 1 1/2 eetlepel melk
  • Zout
  • Gemalen peper
  • 1/4 bagel
  • 2 theelepels roomkaas
  • 1/2 plak (Parma)ham
  • Verse tijm of bieslook
  • Dijon mosterd
Reageer op artikel:
Diner voor één: quiche in een mok uit de magnetron
Sluiten