Herfstige pompoenmousse

Hartige gerechten met pompoen maken we in Nederland maar al te graag, maar wist je dat je er ook heerlijk zoete dingen mee kunt maken? De bekende pumpkin pie natuurlijk, maar ook deze pompoenmousse van Francesca Kookt is niet te versmaden.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in twee helften en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen daarna in grote parten en leg deze op een bakblik. Smeer de parten in met een klein beetje kokosolie (of olijfolie). Zet het bakblik in de oven en rooster de pompoen in 30-40 minuten totdat deze helemaal zacht is. Pas op dat de pompoen geen bruine randjes krijgt of verbrandt. Keer eventueel de parten halverwege even om. Haal daarna het bakblik uit de oven en laat volledig afkoelen.

Schraap het vruchtvlees van de schil af en bewaar in een grote kom. Splits de eieren en schep de eidooiers bij de pompoen samen met de basterdsuiker (of ahornsiroop), vanille extract, kaneel, koek- en speculaaskruiden en de gemberpoeder. Mix dit met een handmixer op lage stand tot een romig mengsel.

Klop de eiwitten klop in een andere (vetvrije) kom totdat deze stevige pieken heeft. Schep dit daarna luchtig door je pompoenmengsel. Als laatste klop je de slagroom stijf en die schep je ook door het pompoenmengsel totdat alles goed vermengd is.

Verdeel je pompoenmousse over zes glaasjes en zet minstens vier uur in de koelkast om goed op te stijven. Serveer met gehakte pure chocolade of raw cacao nibs. Andere serveertip: met een toefje slagroom en verkruimelde gemberkoekjes.

Pompoenmousse_2

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!