Culy homemade: ontbijtmuffins

Culy 23 okt 2012 Recepten

Een yummy recept uit de Culy-keuken met Alpro Mild & Creamy in de smaak aardbei & rabarber. Deze plantaardige variatie op yoghurt met een frisse fruittwist is een heerlijke basis voor je ontbijt. Vergeet niet naar beneden te scrollen om mee te doen met de Alpro winactie!

IMG_5423IMG_5426

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter 6 muffinvormpjes en doe ze in een muffinbakvorm. Eerst de ‘natte’ ingrediënten. Roer in een kom het ei, de Alpro Mild & Creamy, de olie en het vanille-extract goed door elkaar met een garde. In een andere kom mix je de droge ingrediënten: de bloem, het suiker, het bakpoeder en het zout. Mix met een (rubberen) spatel de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Roer niet te lang, de ingrediënten moeten net goed gemengd zijn.

IMG_5431IMG_5434

Met een lepel of, nog handiger, een ijslepel vul je de muffinvormpjes. Zet de vorm in de oven en bak 15 tot 20 minuten. Check met een tandenstoker of satéprikker of ze gaar zijn: deze moet er droog uit komen. Zet de vormpjes op een rek en laat rustig afkoelen.

IMG_5453IMG_5445

Voor 6 muffins:

  • 1 ei
  • 120 ml Alpro Mild & Creamy (Aardbei & Rabarber)
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille- extract
  • 130 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • halve theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 6 muffinvormpjes
  • muffinbakvorm
Reageer op artikel:
Culy homemade: ontbijtmuffins
Sluiten