Redactie
Redactie Recepten 3 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

Heerlijk zoete geglaceerde frambozentaartjes

Dit recept voor yummy zoete frambozentaartjes met pistachenoten vonden we op de blog MadebyEllen (echt een aanrader!). Heerlijk met bijvoorbeeld een kop rozenthee of een goede cappuccino. 

Strooi de gist bij de lauwwarme melk en roer goed door.

Doe in een grote kom de bloem, zout, ei en 1 eetlepel honing en mix alles. Roer de melk er beetje bij beetje doorheen. Maak er met je handen een samenhangend deeg van. Kneed het deeg nog een paar minuten goed door.

Leg het deeg in de kom en dek af met een theedoek. Laat rusten voor ongeveer 40 minuten, totdat het deeg zich verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de (bevroren) frambozen,suiker en pistachenoten in een kom en roer de boter erdoor. Strooi bloem op het werkblad en de deegroller en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 60 x 50 cm.

Schenk 2 eetlepels honing over het deeg en verdeel het frambozenmengsel er overheen. Rol het deeg aan de lange kant op totdat er een ‘worst’ ontstaat. Snijd deze in plakken van ongeveer 2,5 cm.

Beboter of leg bakpapier in een diepe ovenschaal en plaats de deegplakken op de zijkanten in de schaal en zorg dat ze vrij van elkaar liggen zodat ze nog kunnen uitzetten. Laat met een doek erover ongeveer 20 minuten rusten. Totdat het deeg iets omhoog komt.

Plaats de schaal ongeveer 35 minuten in de oven of totdat de broodjes goudbruin zijn. Laat de frambozenbroodjes afkoelen.

Doe de poedersuiker, crème fraiche en vanille in een kommetje. Meng en klop goed totdat er geen klontjes meer in zitten. Wanneer de broodjes afgekoeld zijn verdeel je met een eetlepel de glacé over de broodjes (je maakt schilderachtige bewegingen). Dit hoeft niet te netjes en royaal aanbrengen aangezien dit erg lekker is. Laat eventjes drogen.

Serveer de broodjes in de ovenschaal of trek deze voorzichtig los en serveer op een mooie schaal.

Nadat de broodjes zijn afgekoeld zou je een deel kunnen invriezen. De glacé van poedersuiker/crème fraiche laat je dan achterwege en schenk je er pas overheen wanneer je de broodjes daadwerkelijk gaat eten.

frambozentaartjes-1frambozentaartjes-2

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.