Gegrilde venkel met nieuwe aardappeltjes en pittige chorizo

Monique van Loon 4 mei 2013 Diner

Een heerlijk gerecht uit de oven van Culy’s keuken: gegrilde venkel met nieuwe aardappeltjes en pittige chorizo.

Verwarm de oven voor op 200 tot 210 graden. Sprenkel de olie in een ovenschaal en voeg de knoflook toe. Zet de schaal alvast 5 minuten in de oven.

Halveer de aardappeltjes. Maak de venkelknollen schoon en snijd de onderkant en de stengels eraf, maar bewaar het venkelgroen. Snijd de knol in parten.

Doe de gehalveerde aardappeltjes en de parten venkel in de warme ovenschaal. Strooi er zout naar smaak over. Rooster ze ruim 20 minuten, af en toe omscheppen, tot alles gaar is.

Terwijl de oven zijn werk doet, snijd je een mooie chorizo worst in plakjes en die weer in stukjes. Bak deze stukjes een paar minuutjes aan in een koekenpan.

Serveer de aardappeltjes en venkel met de gebakken chorizo en het venkelgroen.

Voor 4 personen:

  • 1 kg nieuwe aardappeltjes, gehalveerd
  • 2 venkelknollen
  • paar eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • grof zeezout
  • halve chorizo worst
Reageer op artikel:
Gegrilde venkel met nieuwe aardappeltjes en pittige chorizo
Sluiten