Filmpje: hoe maak je Indonesische sambal goreng tahu tempeh

Culy 26 jan 2013 Diner

Culy-lezer Paul Toorop maakte ‘Sambal goreng tahu tempeh’, oftewel: Indonesische gebakken tahoe & tempeh. Bekijk zijn fijne filmpje voor de werkwijze.

Het recept is in principe vegetarisch, maar de trassi bakar wordt wel van garnalen gemaakt. Deze kan eventueel weg worden gelaten (als je ‘m écht vega wilt), maar dit geeft wel de typische smaak aan het gerecht en kan niet echt vervangen worden.

Voor 5 personen:

  • 3 blokken tempeh
  • 2 blokken tahu
  • 5 blaadjes djeruk perut
  • 2 blaadjes salam
  • 5 lombok
  • 5 sjalotten
  • 2 eetlepels gula djawa
  • 2 theelepels trassi bakar
  • 7 centimeter laos
  • 3 theelepels assem
  • Ketjap manis
  • Water
  • Petehbonen
Reageer op artikel:
Filmpje: hoe maak je Indonesische sambal goreng tahu tempeh
Sluiten