Redactie
Redactie Recepten 23 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Havermout 2.0: met boekweit, quinoa en gierst

Culy-lezer Wai Seu Chan vindt havermout veel te plakkerig en zelfs wat weg hebben van behanglijm, dus maakte ze deze variant met boekweit, quinoa en gierst. 

“Havermout 2.0 is een eigenlijk geen havermout. Het is een mix van verschillende (oer)granen die zorgen voor een heerlijke bite. Door de neutrale smaak kan je er onwijs mee variëren en het is ook nog eens glutenvrij!”

Naast het recept voor de basismix van de havermout 2.0, deelt Wai Seu hieronder ook een heerlijk recept voor carrot cake havermout. Yum!

De basismix

Het idee voor deze havermout 2.0 is ontstaan door een recept van My New Roots. Doe alle ingrediënten voor de mix in een schone (weck)pot en schud er een paar keer mee tot alles goed gemengd is.

Dit is voldoende voor ongeveer 10-15 porties.

Carrot cake havermout

Spoel de basismix om in koud water. Doe de mix met de agavesiroop, kaneel, water en melk in een pan. Breng aan de kook en zet het vuur lager.

Laat de havermout 2.0 zachtjes koken gedurende tien minuten. Voeg nu de wortels en rozijnen erbij. Roer goed door en kook nog tien minuten tot de granen zacht zijn.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.