Redactie
Redactie Recepten 23 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Een heerlijke pistachecake met citroen

Een lekker recept van Koken met kennis: pistachecake met citroen. Check ook de fijne video hierboven!

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet de cakevorm in met de eetlepel boter en bekleed met bakpapier. Klop de boter en 225 gram van de suiker tot een romige lichte crème in 10 minuten.

Rasp de schil en pers het sap uit de citroenen. Mix de helft van de rasp en het rozenwater door de boter. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei tot het vorige geheel is opgenomen en het beslag weer glad is geworden.

Maal 100 gram van de amandelen met 100 gram van de pistachenoten fijn. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en maal alles nog even goed door. Zeef de klonten eruit en spatel het door het eier-botermengsel.

Doe het beslag over in de cakevorm en bak de cake 50 minuten in het midden van de oven. Laat de cake 5 minuten afkoelen in het blik en stort vervolgens op een rek.

Hak de rest van de amandelen en pistachenoten grof en breng ze met de rest van de suiker, rest van de citroenrasp en citroensap in een pan aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes inkoken en roer regelmatig. Verdeel de notenpasta over de cake en laat even afkoelen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.